به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در کرمان، جلسه مدیران و معاونین آموزش مدارس علمیه بلند مدت استان کرمان برگزار شد و در طی آن ابتدا حجت الاسلام و المسلمین حسین اللهوردی مدیر حوزه علمیه کرمان بر لزوم برنامهریزی و آینده نگری در مدیریت تربیتی طلاب پرداخت و گفت: امام صادق(ع) میفرمایند: «قِف عِندَ كُلِّ أمرٍ حَتّى تَعرِفَ مَدخَلَهُ مِن مَخرَجِه» هرکاری که میخواهید انجام دهید اول تامل کنید تا مدخلش را از خروجی آن بشناسید. مدیر در مدیریتش باید چشم انداز و آینده نگری داشته باشد و بر اساس خروجی کار برنامهریزی کند. چرا خیلی از کارهای ما هنوز آزمون و خطا است و این مساله برای ما عادی شده است. زیرا قبل از آنکه هدف غایی کارهایمان برایمان روشن شود، شروع به کار میکنیم.
وی افزود: امام (ع) در ادامه میفرمایند: «قَبلَ أن تَقَعَ فيهِ فَتَندَم» قبل از اینکه وارد کار شوی و پشیمان شوی. ما کم نداریم کارهایی که داخل آنها شدهایم و بعد از آن پشیمان شدهایم. ما باید در مدیریت کردنمان آینده نگری داشته باشیم. ما نیاز به مدیریت جهادی در مسائل مالی و تربیتی طلاب داریم و از مشکلات و بن بستها نترسیم که این بن بستها میتواند باعث رشد ما شود.
مدیر حوزه علمیه کرمان برنامه های آموزشی و تربیتی حوزه علمیه را برنامههای کاملی برشمرد و بیان داشت: یکی از برنامههای مناسب همین طرح ارتقای معنوی طلاب است. ما باید در کنار آموزش به مسائل اخلاقی بپردازیم تا طلاب در خور جامعه اسلامی پرورش دهیم. امروزه طلاب باید مسائل اجتماعی و مسائل انقلابی را فرا بگیرند به همین علت باید مهارتهای لازم سیاسی اجتماعی را در کنار دروس معمول به طلاب آموزش دهیم.
وی خاطر نشان کرد: در مدارس باید شوراهای تهذیبی، علمی و پژوهشی تشکیل شود که آیین نامههای آنها از قبل ارسال شده، جدی گرفتن جشنواره علامه حلی، راهاندازی کانونهای علمی و پژوهشی، تحقیقهای کلاسی، سامان دهی کتابخانهها، شناسایی و برنامهریزی برای استعدادهای برتر و فراهم کردن نشریههای پژوهشی باید در اولویت های مدیران در مدارس قرار بگیرد.
در ادامه این جلسه، حجت الاسلام محمد رضا عرب زاده معاون آموزش و امور واحد های آموزشی حوزه علمیه کرمان به جایگاه خدمت در حوزههای علمیه پرداخت و گفت: امروز جایگاه مدیریت، ساماندهی حوزههای علمیه و خدمت در مدارس علمیه از اولیات است. به این معنی که اگر در اینجا کم بگذاریم جای دیگری نمیتواند این نقص را پر کند. تربیت نیرویی که مبلغ و مروج دین باشد و مدیر اقامه دین در عرصه فردی و اجتماعی باشد از توفیقاتی است که نصیب هرکسی نمیشود.
وی افزود: طلاب تربیت یافته در مدارس علمیه اگر توان علمی نداشته باشند، اگر ایمان، زی طلبگی و آرمانهای طلبگی با گوشت و خونشان عجین نشده باشد، یعنی ما مسوولین به وظیفه خود عمل نکردهایم. امروزه و بعد از انقلاب در تربیت اخلاقی طلاب نسبت به تربیت علمی موفقتر عملکر کردهایم و باید تلاش کنیم تا نقائص در زمینه تربیت علمی را هم برطرف کنیم.
در ادامه، حاضرین در جلسه به بحث و گفتگو پیرامون مسائل آموزشی و تربیتی در مدارس علمیه پرداختند.
انتهای پیام./